free hit counter
Balatonfenyves kisvasút
Turizmus: Kisvasút
Translation:
Kisvasút menetrend
- csak munkanapokon közlekedik
- csak hétvégén és ünnepnapokon közlekedik
Feltételes megállás:
Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy Imremajor, Pálmajor és Somogyszentpál felső megállóhelyeken a vonatok csak abban az esetben állnak meg, ha van le- vagy felszálló utas. Ezért kérjük, hogy leszállási szándékát időben jelezze a vonatkísérő személyzet felé, felszállás előtt pedig kérjük úgy helyezkedjen el, hogy az érkező vonat mozdonyvezetője időben láthassa utazási szándékát.
Jegyárak
10 KM 15 KM
Teljesárú menetjegy: 185 Ft 235 Ft
33%-os menetjegy: 120 Ft 155 Ft
50%-os menetjegy : 95 Ft 120 Ft
90%-os menetjegy: 20 Ft 25 Ft

Menetjegyek minimum 10 km-es távolságra adhatók ki, tehát ha a táblázat szerint a távolság 5 km, akkor is a 10 km-es jegyet kell megváltani.
Rólunk
A Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút a Magyar Államvasutak Zrt. utolsó keskeny nyomtávolságú gazdasági vasútja. A számos szárnyvonal közül utolsóként csak a Balatonfenyves–Somogyszentpál közötti vonalszakaszon jár rendszeresen személyszállító vonat, ahol a MÁV Zrt. további két kisvasútjával (Kecskemét, Nyíregyháza) egyidőben, 2009. december 13-tól szűnt volna meg a forgalom. Ekkor úgy tűnt, hogy a vasút magánüzemeltetésbe kerül, amíg azonban az üzemeltető felkészül a vonatok indítására, a MÁV változatlan menetrenddel továbbra is közlekedteti a vonal szerelvényeit. Ez az elképzelés végül nem valósult meg, 2012. szeptemberétől a kisvasút üzemeltetését a MÁV Zrt. személyszállító leányvállalata, MÁV-START Zrt. vette át.
Elérhetőségek
Somogy megye
Balatonfenyves
8646 Balatonfenyves, Kölcsey F. u. 9
Útvonaltervezés a címhez
Hibajelentés
Mégsem

Jelmagyarázat:
Ennyi idő odaérned és még odaérsz zárásig.
Ennyi idő odaérned, de már nem érsz oda zárásig.
Ennyi idő odaérned.
Bezárás